dijous, 13 de setembre del 2007

La internacionalització de les microreserves, a Planta Europa V

Jardí Botànic de Cluj-Napoca, setembre 2007. Foto: E. Laguna

Recentment s'ha presentat en Cluj-Napoca (Rumania), al sí de la V Conferència Europea de Conservació de Flora 'Planta Europa' (5-9 setembre 2007), una ponència oral sobre el procés d'expansió del model de microreserves de flora a altres territoris fora de l'àrea valenciana. La presentació va estar preparad per tots els directors de projectes LIFE-Naturalesa dedicats al llarg d'aquests anys a la creació de noves xarxes de microreserves, amb informació similar a la ja presentada al mes de juliol en el congrés mundial de IALE en Wageningen. Els interessats poden trobar temporalment la presentació (format PDF, arran de l'original en Power Point) al lloc web www.uv.es/elalum/cluj.htm
Al llarg de la conferència, equips de diverses ONG i administracions de països d'Europa de l'Est, particularment de Bulgaria i Rumania, han expressat el seu interés per adaptar als seus territoris el model de microreserves vegetals.

Conferència sobre la flora valenciana amenaçada per al 20 de setembre

El proper dijous 20 de setembre, el Dr. Simón Fos, tècnic de conservació de flora de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, impartirà una conferència sobre la situació poblacional, seguiment i evolució de la flora amenaçada valenciana. L'entrada és lliure, a les 12.00 a.m. en el saló d'actes de l'edifici dels servei centrals de la Conselleria (c/Francesc Cubells, 7; 46011 València).

S'acosta la I Jornada de Botànica Valenciana

Al llarg del divendres 21 de setembre tindrà lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València la I Jornada de Botànica Valenciana, que enguany es dedicarà a rememorar la figura de Carlos Pau, amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. Es preveu que aquest tipus de jornades puuen repetir-se any rere any, triant en cada ocasió un tema específic per a les ponències centrals -enguany amb Carlos Pau- i acceptant qualsevol altre tipus de comunicacions per als pòsters. Per aquesta ocasió tindràn especial relleu les ponències sobre l'obra científica i biografia de Carlos Pau, on hi ha revista la intervenció dels dos principals especialistes en la matèria, els Drs. Gonzalo Mateo i Jose María de Jaime Lorién. Per tal d'inscriure's es recomana contactar quan més aviat amb el professor Gonzalo Mateo (gonzalo.mateo@uv.es)