dimarts, 26 de maig del 2009

Millora legal per a les microreserves valencianes

Silene hifacensis en una de les microreserves de la partida de Moraira, al terme de Teulada (Alacant) © E. Laguna, 04.1992


Amb l'aprovació del nou Catáleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçades, que vé d'ocórrer amb el recent Decret 70/2009*, publica hui mateix, es modifica mitjançant una Disposicíó Adicional la figura de Microreserva Vegetal. Com a millores més importants trobem les següents:
-Aquesta figura passa a dir-se com ja la veniem anomenant tos, és a dir 'Microreserva de Flora', la qual cosa escampa qualsevol dubte jurídic cara a la protecció de la flora algal o fúngica, sobre les que sempre pesaven objeccions.
-Arran de la permisió establerta per la Llei (nacional) 42/2007 sobre Patrimoni Natural i Biodiversitat, per a que les CCAA litorals puguen allargar les seues mesures de protecció a les zones marines on tenen competències ambientals, l'àmbit d'aplicació del Decret 218/1994 que establia la figura de les microreserves valencianes s'estén a la part submergidesde les costes.
Així doncs, cal preparars-se per a veure en el futur 'micros' marines, protegint bons retalls de praderes submarines de fanerògamens o fragments sel.lectes de les formacions betòniques d'algues.